Hälytysosasto

Koko palokuntamme toiminnan selkäranka on vahva hälytysosasto, jonka tehtävänä on vastata operatiivisesta toiminnasta. Siihen kuuluu aktiivinen harjoittelu sekä tietenkin hälytystehtävien suorittaminen.

Palokunnassamme toimii aktiivinen hälytysosasto, jonka vahvuus on noin 20 henkeä. Nuorimmat hälytysosastossa ovat 20-vuotiaita ja vanhimmat lähestyvät 60 vuoden ikää. Osasto harjoittelee aina maanantai-iltaisin klo 18:00 ja kokoontuminen tapahtuu aina Kalannin paloasemalla.


Koulutus

Hälytysosaston harjoituksissa harjoittelemme tehtäviä tyypillisimmissä hälytystehtävissä, sekä pyrimme myös luomaan haastetta hieman erikoisimmilla harjoitteilla. Harjoitukset luovat hyvän pohjan tehokkaaseen oikeaoppiseen osaamiseen erilaisissa onnettomuustilanteissa, jotta hälytystehtävissä toimintamme on sujuvaa ja turvallista.

Harjoituksissa aiheina ovat mm. rakennuspalojen sammuttaminen, kattotyöskentely, savusukellus, pintapelastus, liikenneonnettomuus, eläinten pelastaminen, myrskyvauriot. Harjoituksissa kouluttajina toimivat pääasiassa hälytysosaston jäsenet, sekä tietyissä harjoituksissa V-S Pelastuslaitoksen henkilökunta.

Hälytysosastolaiset kasvattavat osaamistaitoaan säännöllisesti osallistumalla kursseille, jotka antavat pätevyyden toimia kurssiin liittyvissä tehtävissä.


Hälytykset

Hälytysosasto suorittaa palokunnallemme tulevia hälytystehtäviä palokuntasopimuksen mukaisesti. Palokuntamme on vapaaehtoinen sopimuspalokunta: meillä ei siis ole asemapäivystystä emmekä saa palkkaa hälytyksistä tai harjoittelusta.

Hälyttämisen suorittaa Turun hätäkeskus. Hälytyksen tullessa hälytysosastomme jäsenet saavat puhelimiinsa hälytyspuhelun, minkä jälkeen palokunnalla on 10 minuuttia aikaa saada hälytetyt yksiköt liikkeelle.